Valtuusto 30.8.

Syyskausi alkaa tänään kyselytunnilla. Tein kolme kysymystä, joista yksi valittiin suulliseen käsittelyyn, kahdesta vastaus tulee vain kirjallisena. Kuten kerroin viime viikolla, kysyin perusteita sille, miten Eläinsuojeliitto Animalian mainoskampanja voitiin viime kesänä keskeyttää: mitä JD Cedeuxin ja kaupungin välisessä sopimuksessa on vikana, että näin voitiin tehdä. Tietenkään tämä kysymys ei tullut valituksi suulliseen keskusteluun, kaupallinen mainonta kun on arja aihe kokoomukselle.

Toinen kysymykseni koski kaupungin koulujen pulaa puheopettajista. Alakerran pikkupoika oli koko viime vuoden ilman puheopetusta, kun sitä ei koulussa eikä terveyskeskuksessakaan voinut saada. Pienelle lapselle ärrä- ja ässävika voi olla kipeä juttu, eikä ainoastaan kielten oppimisen kannalta.

Hupaisaa on, että suulliseen käsittelyyn on valittu kysymykseni melontaharrastuksen tukemisesta. Valtuustossa taas jupistaan, että vihreät ne aina tekevät tuollaisia hörhöilykysymyksiä. Kysyin siis seuraavaa:

”Melontaharrastus on pääkaupunkiseudulla jatkuvasti nousussa. Pyrkijöitä melontaseurojen jäseniksi on enemmän kuin niillä on resursseja ottaa vastaan. Esimerkiksi Itä-Helsingissä Marjaniemessä ja Mustikkamaalla toimivien melontaseurojen on mahdotonta kasvattaa jäsenmääräänsä.
Kun merenrantoja rakennetaan ja lähivirkistysalueita kaavoitetaan rakentamiselle, on tärkeää huolehtia riittävästi asukkaiden virkistys- ja ulkoilumahdollisuuksista. Melonta on edullinen ja ekologinen harrastus, joka kasvattaa kuntoa eikä aiheuta häiriötä herkälle saaristoluonnolle.
Kysyn, onko Helsingin kaavoituksessa varattu paikkoja mahdollisille uusille melontaseuroille. Olisiko mahdollista perustaa edelleen kasvavaan Herttoniemeen (Tuorinniemeen tai Kivinokan tuntumaan) melontaseura, ja voitaisiinko tulevassa Laajasalon Kruunuvuoren alueen kaavoituksessa varata kaavasta paikka melontaseuraa varten.”

”Melaveikot” on muuten ainoa urheiluseura, johon koskaan olen kuulunut. 🙂

Päivitys:
Vastaus melontakysymykseen löytyy kotisivuiltani.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.