Kynttilät sammuu, päivät pitenee

”Lakkotoiminta kumpuaa kyvystä, luottamuksesta itseen, siihen että pystyy luomaan oman elämänsä – ja kerrankin vähät välittämään ’kansainvälisestä kilpailukyvystä’, johon globaalitalouden puolustajat, nuo 2000-luvun stalinistit, tulevat ilmeisesti vetoamaan niin kauan, että viimeinenkin suomalainen työntekijä on irtisanottu.”

Jakke Holvas & Jussi Vähämäki, Odotustila

Haluaisinkin nähdä alipalkattujen naisten lakon… Ajatella, jos ensi viikolla, kun koulujen ja päiväkotien pitäisi taas avata ovensa, hoitajat ja opettajat ilmoittaisivat, etteivät he alakaan enää mihinkään. Sen sijaan he kantaisivat iskulauseita: luokat pienemmiksi! lisää vakituisia opettajia ja hoitajia! erityislapselle tukea!

Halu tehdä kunnallispolitiikkaa on kuulemma halua muuttaa omaa ympäristöä. Nyt se taas alkoi. Kuten yhdistyksemme sihteeri tänään tylysti totesi, on aika ”irrottaa joulukynttilät seinästä ja kytkeä läppärin johto tilalle.” Tänään oli vihreän valtuustoryhmän puheenjohtajiston kokous, huomenna Itä-Helsingin vihreiden hallitus, torstaina Helsingin vihreiden hallitus, jonka puheenjohtajana aloitan. Ensi viikolla on ensimmäinen valtuuston kokous. Keväällä valtuuston käsittelyyn tulee mm. vanhuspalveluohjelma, johon haluaisin kovasti vaikuttaa. Myös joitain tekemiäni aloitteita on tulossa keväällä valtuuston käsittelyyn, mm. aloite vanhusasian valtuutetun viran perustamisesta sekä aloite vierekkäisten kerrostaloasuntojen yhdistämisen tukemisesta.

Kirjoitin joulunpyhinä sanakirja-artikkelin hyvinvointivaltion käsitteestä. Artikkeli tulee Post-fordistisen ajan sanakirjaan, jonka tekstit eivät ole perinteisiä sanakirja-artikkeleita eivätkä tieteellisiä artikkeleitakaan, vaan jotain siltä väliltä. Varsinkin oma artikkelini oli erittäinkin ”jotain siltä väliltä”, mutta onneksi sitä voi vielä parannella ja paikata. 🙂

Lapset ovat lomalla edelleen, mikä tuntuu hyvältä. Syksy oli lapsille pitkä, ja seuraavaan lomaan on taas aikaa. Päivät pidentyvät kuitenkin jo!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.