Lehdistötiedote 4.1.2006

Helsingin Vihreä valtuustoryhmä:

ASUNNOTTOMAT SUOJAAN PAKKASILTA
Hätäratkaisun lisäksi tarvitaan kunnollinen uusi asuntola

Asunnottomien tilanne Helsingissä on muuttumassa todella uhkaavaksi. Herttoniemen Sahaajankadun asuntola on jo marras-joulukuussa ollut monena yönä täynnä, vaikka säät ovat olleet leutoja. Keskimäärin yötä kohden on ollut 46 yöpyjää, kun paikkoja on 50 hengelle. Pakkasten kiristyessä asuntolapaikat tulevat olemaan selvästi alimitoitetut.

Helsingin Vihreän valtuustoryhmän mielestä on välttämätöntä, että asiaan puututaan ennen kuin tilanne on riistäytynyt käsistä.”Asunnottomien on saatava suojaa pakkasilta. Koska ensisuojapaikkoja ei näytä olevan riittävästi, asialle täytyy välittömästi tehdä jotain”, vaatii kaupunginvaltuutettu, Helsingin vihreiden puheenjohtaja Outi Alanko-Kahiluoto. ”Emme voi lähteä siitä, että onnekkaat nukkukoot rappukäytävissä ja onnettomat ilmastointiaukkojen luona.”

Ongelmaan tarvitaan tilapäisen ratkaisun lisäksi myös pysyvä muutos. Asuntolapaikkojen tilannetta parantaa Pursimiehenkadun asuntolan remontin valmistuminen kesällä 2006, mutta toisaalta Sahaajankadun asuntola tullaan sulkemaan huonokuntoisuuden viimeistään vuonna 2008. Uudelle asuntolalle täytyy löytää paikka mahdollisimman pian. Asuntolan pitää olla hyväkuntoinen, riittävän suuri ja helposti tavoitettava huonokuntoisillekin asukkaille.

”Hyviä, mahdollisia paikkoja on jo selvitetty, ja niiden kanssa täytyy nyt välittömästi edetä. Asuntolalle täytyy löytyä soveltuva kiinteistö. Jos sopivin kiinteistö ei ole kaupungin omistuksessa tällä hetkellä, tulee kiinteistön hankintaan olla valmiutta. Uskomme, että myös muista valtuustoryhmistä löytyy asunnottomuuden ratkaisuun tahtoa”, toteaa Vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja Otto Lehtipuu.

Lisätietoja:
Vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja Otto Lehtipuu,
puh. 050-3835759
Helsingin vihreiden puheenjohtaja Outi Alanko-Kahiluoto,
puh. 041-5224272

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.