Valtuuston kevätkausi päättyy

Huomenna on kevätkauden toiseksiviimeinen valtuustoistunto. Annan kevättodistukseen valtuustovuodelle arvosanan kohtuullisen hyvä. Asiat, joiden eteen on tullut paiskittua, ovat myös liikahtaneet eteenpäin. Itäiseen Helsinkiin ollaan saamassa uusi psykiatrinen lasten- ja nuorten arviointiklinikka, ja asunnottomille saatiin uusi osoite Töölöön. Sekä lasten-ja nuorten psykiatrian määrärahat että asunnottomien tilanne ovat olleet puheissani, kirjoituksissani ja aloitrteissani ykkössenä tänä vuonna.
Koulunkäyntiavustajien työsuhdetta en saanut puheistani ja aloitteistani huolimatta paranemaan, mutta uskon että tämän kevään pohjustus näkyy jo seuraavassa budjetissa. Iso saavutus oli kuitenkin se, että saimme kumottua edellisen valtuuston tekemät leikkaukset ala-asteen tuntikehykseen, mikä suomeksi sanottuna tarkoittaa luokkakokojen pienenemistä vuosiluokilla 1-6. Opetuslautakunnan varapuheenjohtajalla on syytä olla iloinen, vaikka samaan aikaan resurssit monelta muulta osin ovat opetustoimessa edelleen liian pienet. Muutamia ponsiakin olen saanut läpi, mm. jukkoliikenteen ja vanhuspalveluiden edistämiseksi. Vetämässä olevien aloitteiden tulokset nähdään syksyllä.
Yhtäältä olen iloinen aika läpimenneistä aloitteista, toisaalta olen turhautunut siihen ettei aika vain mitenkään riitä kaikkeen. Mutta kuten äidillä on tapana todeta, pääasia että tietää tehneensä parhaansa, koska ”eihän sitä ihminen enempää voi”. Just näin.
Ilahdutti myös ihan oikeasti, kun toisen puolueen vuosikymmeniä politiikassa mukana ollut kansanedustaja pari viikkoa sitten halasi ja sanoi: Outi, sinä olet hyvä valtuutettu!
Vaikka politiikassa kuuluukin vilkuilla onko halaavalla vieraan puolueen poliitikolla mahdolisesti ketunhäntä kainalossaan, on kehuja oikeasti kiva kuulla. Olen itsekin ottanut tavakseni kehuskella muiden puolueiden poliitikkoja aina kun on syytä. Viimeksi rohkaisin itseni ja kehuin Outi Ojalaa. Vasemmistoliitto menettää hänessä taitavan ja oikeamielisen kansanedustajan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.