Yritystä lisää, aikuiset!

Helsingin Uutisissa oli tänään juttu helsinkiläisvaltuutettujen tekemistä aloitteista. Helsingin kaupunginvaltuuston 84 valtuutetusta eniten aloitteita ovat tehneet Paavo Arhinmäki (vas.), Antti Vuorela (sd) sekä – tadaa – allekirjoittanut.

Huomenna on kaupunkisuunnittelulautakunnassa käsittelyssä kaksi tekemääni aloitetta liikenneturvallisuuden parantamiseksi. Toisen aloitteen lausunnossa luvataan rakentaa esittämääni kohtaan (Pitäjänmäentien ja Sulkapoun risteykseen) liikennevalot sekä tutkia, olisiko myös kevyen liikenteen silta ko. kohdassa mahdollinen.
Toinen lausunto pitää kyseisen ylityskohdan (Herttoniemenrannan Laivalahdenportin) tämänhetkistä turvallisuutta ”kohtuullisena”, koska ko. kohdassa on lähivuosina sattunut vain yksi henkilövahinko.
Lausunto ei minulle kelpaa. Itähelsinkiläinen Mikko Pantzar kuvaa kolumnissaan osuvasti, miten vaarallinen karuselli Herttoneimenrannan henkilöautoliikenne on lapsille. Odottavatko virkamiehet, että vielä joku toinen jää auton alle? Saisiko aloite sitten potkua? Pitäjänmäentiell henkilövahinkoja on vuosina 2001-5 sattunut jo neljä. Sekö on riittävä määrä?

Tänään valtuustossa puhuttiin huostaanotettujen lasten määrän kasvusta ja siitä, että laitospaikkja on liian vähän. Apulaiskaupunginjohtaja Paula Kokkonen pauhasi valtuutetuille, että ”kyllä laitospaikkojen lisääminen teistä poliitikoista on kiinni, virkamiehet kyllä toteuttaisivat sitä toivetta mielellään.”
On se noinkin. Kuten Sirpa Puhakka ihan oikein huomautti, sosiaalitoimi on alibudjetoitu. Terveisiä vain kokoomukselle ja kaupunginjohtaja Jussi Pajuselle: sosiaalitoimi tarvitsee lisärahaa seuraavassa budjetissa!

Olen ollut iloinen siitä, miten kaupungin ylimmältä taholta viimein löytyi halua paneutua asunnottomien tilanteeseen, monen vuoden saamattomuuden jälkeen. Olisiko syytä huomata myös lasten hätä?
Kuuntelin tänään itähelsinkiläisen Naulakallion koulun huostaanotettujen lasten ja nuorten tekemää rappiä. Itku tuli. Kyllä se on yksiselitteisesti meidän aikuisten vika, jos lapsi pelkää omaa elämäänsä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.