Kampanjan avaus eduskunnassa

Avasin tänään Helsingin Vihreiden eduskuntavaalikampanjan. Pidimme lehdistötilaisuuden eduskunnassa, vihreiden ryhmähuoneessa.
Esittelin toimittajille vaaliohjelmamme.
Kerroin, että vaaliohjelmassamme korostuvat kolme pääteemaa: ilmastonmuutos, sosiaalinen oikeudenmukaisuus ja työelämän muutos.
Lupasin, että myös tulevissa vaaleissa vihreät on se haastajapuolue, joka pitää yllä keskustelua tasoa ja esittää kysymykset, jotka muuten unohtuisivat. Ennen kaikkea haluamme ympäristöpuheiden sijaan ympäristötekoja, joihin istuva hallitus ei ole kyennyt.

Haluamme olla haastajia myös ihmisoikeuskysymyksissä. Useimmilla kansalaisilla on varmasti vielä tuoreessa muistissa Heidi Hautalan puhe eduskunnan 100-vuotisistunnossa – puhe josta sanottiin, että se oli liian rohkea ja että siinä oli liikaa politiikkaa.
Kerroin, että kirjoitimme vaaliohjelmamme ennen Anna Politkovskajan traagista kuolemaa. Kirjoitimme vaaliohjelmaan, ettemme voi sulkea silmiämme Venäjän ihmisoikeusloukkauksilta.

Nähtäväksi jää, olemmeko edelleen, Venäjän viimeaikaisista tapahtumista huolimatta, ainoa puolue, joka puhuu vaaliohjelmassaan suoraan myös Venäjän ihmisoikeusloukkauksista.

Kerroin, että haluamme oikeudenmukaista tulonjakoa.
Eräänä vaaliteemanamme on eriarvoisuuden kasvu ja erityisesti lapsiköyhyyden kasvu.
Istuva hallitus on jatkanut eriarvoistavaa politiikkaa, jonka seurauksena kansa jakautuu entistä jyrkemmin pärjääviin kokopäivätyössä käyviin ja pienituloisiin pätkätyöläisiin.

Yhtenä vaalikärkenä on perustulo, jonka myötä ajamme sosiaaliturvajärjestelmää oikeudenmukaisemmaksi.
Vihreät ovat puhuneet perustulosta jo parikymmentä vuotta. Jouluaattona antamassaan hastattelussa jopa Kelan johtaja Jorma Huhtanen myönsi, että sosiaaliturvajärjestelmä tarvitsee täysremontin, ja että on siirryttävä syyperustaisesta sosiaaliturvasta toimeentuloperustaiseen toimeentuloon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.