Oikeusasiamies tutkii Helsingin lastensuojelun tilat

Eduskunnan oikeusasiamies on ottanut tutkittavakseen Pihkapuiston lastensuojelulaitoksen tilat Helsingin Herttoniemessä. Asiasta on pyydetty selvitys Helsingin sosiaalivirastolta. Hufvudstadsbladet teki Pihkapuiston lastensuojelulaitoksen asiattomista tiloista pääjutun sen jälkeen, kun olin julkistanut asiaa koskevan lehdistötiedotteen.

Tässä yhteydessä sopii kiittää niitä vanhempia, jotka ottivat minuun yhteyttä ja pyysivät, että kävisin paikan päällä ja tekisin edes jotain. Sosiaalivirastoa kun huostaaotettujen lasten epäinhimilliset tilat Itä-Helsingissä eivät tuntuneet kiinnostavan.

Toivoa sopii että lastensuojelun tilanne Helsingissä saa vihdoin tarvitsemansa huomion, jotta poliittisia päätöksiä tilanteen parantamiseksi saadaan aikaan! Jospa kiinteistövirasto nyt alkaisi löytää lastensuojelulle asianmukaisia tiloja – nythän virkamiesten virsi on, ettei niitä Helsingin kaupungista kerta kaikkiaan löydy. Olisi myös erittäin hyvä, jos kaupungin sosiaalijohtajakin ehtisi käydä tutustumassa ensihuoltolaitoksen tiloihin. (Kun viimeksi pari viikkoa sitten kävin paikan päällä, sosiaalitoimen johtajan tutustumiskäyntiä odotettiin yhä. Soitin tuolloin itse sosiaalijohtajalle ja ehdotin, että kävisimme lastensuojelulaitoksessa yhdessä, ja samalla keskustelisimme laajemminkin lastensuojelun kehittämisestä ja tilatarpeesta. Sosiaalijohtaja lupasi tutkia kalenteriian ja palata asiaan. Odotan soittoa yhä.)

Ps. Kirjoitan Tatusotu-ryhmän blogissa eilen julkistetusta työministeriön selvitysmiehen raportista apurahansaajien työttömyysturvan parantamiseksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.