Outi Alanko-Kahiluoto Työpajayhdistyksen puheenjohtajaksi

Valtakunnallisen Työpajayhdistyksen uusi puheenjohtaja,
kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto:
TÄRKEIN TAVOITE ON ESTÄÄ NUORTA SYRJÄYTYMÄSTÄ

Valtakunnallisen Työpajayhdistyksen (TPY) uudeksi puheenjohtajaksi valittiin vuoden alusta Vihreiden kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto Helsingistä.

– Koulupudokkuus on kasvanut viime aikoina voimakkaasti, ja siksi Työpajayhdityksen tuottamille palveluille on myös tilausta enemmän kuin koskaan, Alanko-Kahiluoto toteaa.

Tilastokeskuksen mukaan koulunkäyntinsä perusopetuksen jälkeen lopettaneiden nuorten määrä kääntyi yllättäen nousuun vuonna 2006. Kun pudokkaita oli vuonna 2005 alle 5 prosenttia, oli heitä vuotta myöhemmin jo lähes 7 prosenttia, yhteensä 4 445 nuorta.

– On hienoa aloittaa TPY:n puheenjohtajana tilanteessa, jossa myös maan hallituksella on vahva poliittinen tahto työpajatoiminnan ja ehkäisevän nuorisotyön kehittämiseen, Alanko-Kahiluoto toteaa hallituksen päätöksestä osoittaa nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn ja työllistymiseen varatusta 15,5 miljoonan euron määrärahasta 2,5 miljoonaa nuorten työpajatoimintaan.

– Haluamme kehittää tällä määrärahalla erilaisia etsivän nuorisotyön muotoja. Pyrkimyksenä on löytää ne nuoret, jotka eivät jaksa käydä koulua eikä viihdy nuorisotaloilla. Tärkein tavoitteemme on vähentää nuorten syrjäytymistä.

Työpajatoiminnan lähtökohtana on moniammatillinen yhteistyö, jonka tavoitteena on räätälöidä kullekin nuorelle sopiva toimenpiteiden kokonaisuus, työn ja sosiaaliturvan yhdistelmä. – Pajoilla nuorta autetaan saamaan juuri ne palvelut, joita kukin nuori omalla kohdallaan tarvitsee päästäkseen elämässään alkuun. Työpajatoiminta ei nykypäivänä voi olla vain työnteon vaan myös elämän hallinnan opettelua, Alanko-Kahiluoto huomauttaa.

Työpajatoimintaan osallistuu vuosittain noin 7000 nuorta. Vuonna 2006 työpajoilla puhuttiin 52 eri kieltä. Nyt vasta noin puolessa Suomen kunnista on työpajatoimintaa. Hallituksen tavoitteena on laajentaa työapajatoimintaa alueellisesti kattavammaksi.

Juuri 10 vuotta täyttänyt Työpajayhdistys on työpajatoiminnan ja sosiaalisen työllistämisen kehittämis- ja koulutuspalveluja tuottava kansalaisjärjestö. Edellisellä kaudella puheenjohtajana toimi kansanedustaja Arto Seppälä (SDP).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.