Tatusotun voitto on voitto kansalaisaktivismille ja demokratialle

Tiedote 24.4.2008

TATUSOTU-ryhmä:

TATUSOTUN VOITTO ON VOITTO KANSALAISAKTIVISMILLE JA DEMOKRATIALLE

Työ- ja elinkeinoministeriö on julkistanut tänään työvoimahallinnolle suunnatun ohjeistuksen tieteen- ja taiteentekijöiden työttömyysturvan parantamiseksi. Taiteilijoiden ja tutkijoiden sosiaaliturvan puolesta työskentelevä TATUSOTU-työryhmä pitää ohjeistusta ensimmäisenä merkittävänä voittonaan.

– Taiteilijoiden ja tutkijoiden tilanteen parantamista on vaadittu pitkään. Puolitoista vuotta sitten perustettu TATUSOTU onnistui nostamaan asian otsikoihin. Tatusotu-blogilla oli tässä väännössä tärkeä rooli. ”Tatusotusta” tuli uudissana, ja uusi hallitus otti lupauksen tieteen- ja taiteentekijöiden työttömyysturvan parantamisesta hallitusohjelmaansa, summaa tutkija Martti-Tapio Kuuskoski.

– Ilman taiteilijoiden ja tutkijoiden laajaa yhteistyötä parannusta ei olisi saatu aikaan. TATUSOTU-liike on esimerkki siitä, miten kansalaisaktivismilla voidaan luoda poliittista painetta ja parantaa kansalaisten yhdenvertaisuutta lain edessä, tutkija-kirjailija Laura Lindstedt iloitsee.

– TATUSOTU on tehnyt runsaasti yhteistyötä eri tieteen- ja taiteenalojen ammattijärjestöjen kanssa. Linkkinä eduskuntaan meillä on ollut TATUSOTU:n mainingeissa Arkadianmäelle noussut, TATUSOTU:n perustajiin kuulunut tutkija Outi Alanko-Kahiluoto. TATUSOTU:n saavutukset kokonaisuudessaan ovat selvä demokratian voitto, tutkija Pajari Räsänen tiivistää.

Outi Alanko-Kahiluoto
Martti-Tapio Kuuskoski
Laura Lindstedt
Pajari Räsänen

www.tatusotu.blogspot.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.