En kannata Pajusen lakkautuslistaa

En ollut uskoa silmiäni avatessani aamun Helsingin Sanomat. Lehdessä väitetään, että Helsingin Vihreät kannattavat kokoomuslaisen kaupunginjohtajan Jussi Pajusen esittämää listaa lakkautettavista lähipalveluista. Lehti vieläpä väittää Vihreiden kaupunginvaltuutetun Elina Moision suulla, että uskomme listan menevät sellaisenaan läpi.

Näin ei todellakaan ole! Vihreiden valtuustoryhmä ei ole edes käsitellyt eilen julkistettua Pajusen ehdotusta. Meillä on seuraava valtuustokokous vasta ensi viikolla. Itse en missään tapauksessa kannata Pajusen lahtauslistaa. Se on roiskittu kokoon vailla minkäänlaisia julkilausuttuja periaatteita siitä, mistä säästöjen uskotaan tulevan, tai millä perusteella tietyn alueen asukkaat on esimerkiksi perusteltua jättää ilman omaa lähikirjastoa, tai miten alueen erityisopetus järjestetään, jos lahdataan alueellinen erityisopetuksen resurssikoulu – kuten kävisi Siilitien peruskoulun kohdalla.

Demokratiaan kuuluu, että valtuusto päättää, mitä palveluita Helsingissä lakkautetaan ja mitä säästetään. Sitä eivät tee yksittäiset valtuutetut. Ei edes kaupunginjohtaja yksin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.