IRTISANOUDUN JUSSI PAJUSEN LEIKKAUSLISTASTA

Tiedote 2.12. 2009

Kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto:
IRTISANOUDUN JUSSI PAJUSEN LEIKKAUSLISTASTA

Helsingin Sanomat uutisoi 2.12.2009 näyttävästi kaupunginjohtaja Jussi Pajusen (Kok.) tyrmistyttävän ehdotuksen lakkautettavista lähipalveluista. Lehdessä väitettiin Helsingin Vihreiden antavan tukensa kaupunginjohtaja Pajusen ehdotukselle.

Tämä ei todellakaan pidä paikkansa. Helsingin Vihreiden valtuustoryhmä ei ole edes keskustellut Pajusen ehdotuksesta. Irtisanoudun ehdottomasti Pajusen lähipalveluiden lakkautuslistasta. En jaa kokoomuksen arvomaailmaa enkä visiota siitä, mikä on järkevä tapa kehittää yhteistä kaupunkiamme.

Pajusen esitys on hylättävä. Palveluverkkoa pitää kehittää siten, että ehdotukset pyydetään asiantuntijalautakunnilta. Esimerkiksi opetuslautakunnalla on paras näkemys siitä, miten kouluverkkoa voidaan muuttaa heikentämättä koululaisten oikeutta laadukkaaseen perusopetukseen.

Kaupunki voi tehdä jonkin verran säästöä lisäämällä tilojen yhteiskäyttöä hallintokuntien kesken. Kaupunki ei myöskään ole vielä käyttänyt mahdollisuutta korottaa veroprosenttia. Korotan mieluummin veroja kuin lakkautan kaupunkilaisten tasa-arvon kannalta elintärkeitä peruspalveluita.

Lisätiedot:
Outi Alanko-Kahiluoto
Kansanedustaja (Vihr.)
Kaupunginvaltuutettu
050-5121727

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.