Tukea yliopistoille

AKT:n lakko vie median huomion, mutta myös yliopistoilla tapahtuu. Yliopistot antavat lakkovaroituksen tänään.

Kyse ei niinkään ole rahasta kuin työsopimuksista. Uusi yliopistotyönantaja vaatii työsopimuksia, jotka heikentäisivät joiltain osin työntekijöiden asemaa. Esimerkiksi nuorille tutkijoille voitaisiin antaa rajoituksetta lisää opetustehtäviä.

Yliopistolain perusteluissa luvataan turvata henkilöstön asema. Lain valmistelun yhteydessä henkilöstölle luvattiin, että työsuhteistaminen ei heikennä palvelussuhteen ehtoja.

Nyt niin on tapahtumassa. Eikö opetusministeriön olisi syytä reagoida asiaan? On aina mahdollista uhata esimerkiksi perusrahoituksen heikentämisellä, ellei uusi työnantaja noudata yliopistolain henkeä.

Haloo, opetusministeriö?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.