Kivinokka on suojeltava

Olin keskustelutilaisuudessa, jossa aiheena oli Kivinokan tulevaisuus. Kaikki paikalle tulleet olivat Kivinokan säilyttämisen kannalla: Kivinokka pitää säilyttää nykyisessä käytössään eikä sitä saa uhrata asuntorakentamiselle.

Helsingillä on paraikaa käynnissä monia rakennushankkeita kaupungin ranta-alueille: Kruunuvuorenrannassa, Jätkäsaaressa, Kalasatamassa. Keskeneräisiä rakennushankkeita on ennätyksellisen paljon, ja voi sanoa, että Kivinokkaan kohdistuva rakennuspaine on huomattavasti hellittänyt vuoden 2002 jälkeen, jolloin silloinen valtuusto merkitsi Kivinokan selvitysalueeksi. Muun muassa Sipoosta on saatu lisää rakennusmaata.

Juttelin Kivinokan tulevaisuudesta viime kesänä monien kärkipoliitikkojen kanssa. Useimmat olivat sitä mieltä, että Kivinokka voitaisiin säästää rakentamiselta. Vaikutti jopa siltä, että isoista puolueista ainoastaan kokoomus oli yhtenäisesti Kivinokan rakentamisen kannalla. Kokoomuksessakin rakentamishalu tuntuu olevan enemmän ideologista kuin asuntotarpeeseen perustuvaa; puolue haluaa Kivinokkaan muutamia kalliita asuntoja ns. hyville veronmaksajille.

Tein viime keväänä valtuustoaloitteen Kivinokkan kehittämisestä virkistysalueena. Valtuusto hyväksyi aloitteen tänä syksynä. Toivottavasti valtuusto pääsee ensi vuonna hyväksymään myös kaavan, jolla Kivinokka suojellaan virkistysalueeksi ja puhe sen uhraamisesta asuntorakentamiselle loppuu. Jos olet Kivinokan säästämisen kannalla, nyt on aika olla yhteydessä omaan valtuutettuun tai kansanedustajaan.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.