Pätkätyöläisten ”lomarauha” on askel parempaan

Pätkätyöntekijöiden lomaoikeudessa ollaan ottamassa askel eteenpäin.

Sosiaali- ja terveysministeriö ehdotti tänään, että pätkätyöntekijöille taattaisiin oikeus lomaan siten, että pätkätyöläisellä olisi oikeus kieltäytyä hänelle tarjotusta työstä ja pitää ansaitsemaansa vuosilomaa menettämättä oikeuttaan työttömyysetuuteen. Pätkätyöläinen saisi siis työpätkän päätyttyä "lomarauhan".

Tämä on todellakin askel parempaan suuntaan: tällä hetkellähän työttömyysturvan menettää, jos kieltäytyy tarjotusta työstä. Monet tekevät kuitenkin pätkää toisensa perään vuosikausia vailla mahdollisuutta minkäänlaiseen lomaan. Oikeus pitää hengähdystauko menettämättä ansaittua työttömyysetuutta on siksi parempi kuin nykytilanne, jossa lomaa ei voi pitää ollenkaan.

Silti olen sitä mieltä, että pätkätyötä tekevällä pitäisi olla mahdollisuus palkalliseen lomaan kuten kaikila muillakin työntekijöillä. Jotta tämä toteutuisi, pitäisi työnantajan ja valtion osallistua lomakustannuksiin. STM:n ehdotus on ymmärtääkseni kustannusneutraali ja siksi helposti toteutettavissa. Työnantajalle pätkätyönteklijän palkkaaminen on edullisempaa kuin työntekijän ottaminen vakityösuhteeseen. Siksi olisi oikein, että myös työnantajat osallistuisivat pätkätyöntekijöiden mahdollisuuteen pitää ansaittua vuosilomaa.

Pätkätyöntekijä tarvitsee lomaa siinä missä vakityösuhteessa olevakin. Itse asiassa tutkimukset osoittavat, että jatkuva pätkätyön tekeminen ja toimeentulon epävarmuudessa eläminen on kuluttavampaa kuin jatkuvassa työsuhteessa oleminen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.