Luontoarvot edellä Sipooseen

Helsinki, Vantaa ja Sipoo ovat kaavoittamassa Östersundomiin uutta kaupunginosaa. Oikein toteutettuna Östersundomista on mahdollista tehdä uudenlainen, ekologinen ja viihtyisä asuinalue.

Itä-Uudenmaan merkittäviä luontoarvoja turvaamaan on päätetty perustaa Sipoonkorven kansallispuisto. Kansallispuistosta tulisi alueen asukkaille myös tärkeä virkistyskohde.

Luontojärjestöt ja Helsingin Vihreät tyrmäsivät tiistaina julkistetun Östersundomin ensimmäisen maankäyttösuunnitelman.

Suunnitelmassa rakentamista kohdistetaan liikaa arvokkaiden luontokohteiden päälle eikä viherkäytäviä Sipoonkorven tulevasta kansallispuistosta merelle turvata.

Helsingin Sanomat totesi tänään pääkirjoituksessaan, että hyvää maankäytön suunnittelua on sellainen, jossa tehokkaan rakentamisen nimissä ei pilkota arvokkaita luontokokonaisuuksia.

Östersundomin kaavoituksessa on mentävä luontoarvot edellä. Periaatteena on oltava joukkoliikenneyhteyksien varaan rakentuva tiivis rakentaminen. Tärkeimmät luontokohteet ja rannat on säästettävä.

Sipoonkorven kansallispuiston viherkäytävät on turvattava ja tämä on otettava huomioon kaavoituksessa.

Ekologinen kestävyys on otettava Östersundomin rakentamisen keskeiseksi periaatteeksi.  Myös alueen liikenneyhteydet sekä energia- ja jätehuolto on  suunniteltava  tältä pohjalta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.