Itä-Helsinki saa korkeakoulukampuksen

Metropolia Ammattikorkeakoulu on päättänyt sijoittaa yhden isoimman kampuksensa Myllypuroon. Tämä on loistouutinen! Itä-Helsinki saa viimein oman Ammattikorkeakoulunsa. Muut Metropolian kampukset sijoittuvat Arabianrantaan, Leppävaaraan ja Myyrmäkeen. Konkreettiset päätökset Metropolian tilakysymyksissä tehdään mahdollisimman pian.


Kampusten keskittäminen on järkevä ratkaisu kaikin puolin. Ratkaisulla saadaan aikaan kustannussäästöjä ja lisäksi uudet toimivat tilat ainakin Myllypuroon. Koulutusalojen keskittäminen kampusalueille luo myös synergiaetuja. Opetuksen laatua ja innovaatiotoimintaa päästään kehittämään entistä tehokkaammin.


Myllypuron kampus tulee sijaitsemaan näillä näkymin metro-aseman läheisyydessä, joka helpottaa kampuksen saavutettavuutta. Myös muut Metropolian kampukset sijaitsevat hyvien julkisten liikenneyhteyksien varrella.


Neljän kampuksen jakautuminen eri puolille Helsinkiä ehkäisee alueiden eriytymistä. Kaikki korkeakoulupaikat eivät voi keskittyä kantakaupunkiin, eivätkä ne sinne mahtuisikaan. Opiskelupaikan perässä ei ole pakko muuttaa tai matkustaa pitkiä matkoja. Metropolian opiskelijat voivat saada esimerkiksi Myllypurosta kantakaupunkia edullisempia asuntoja, läheltä opiskelupaikkaa.


Uusi kampus lisää Myllypuron houkuttelevuutta asuinalueena ja miksei myös yritystoiminnan kannalta. Uusien työpaikkojen syntyminen kampusten läheisyyteen on toivottavaa ja todennäköistäkin. Itä-Helsingin elävöityminen on minulle henkilökohtaisesti tärkeä asia siellä asuvana ja iloitsen Myllypuroon tulevasta kansainvälisen tason korkeakoulusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.