Alkolukko kaikkiin autoihin

Vuosi alkoi suurella surulla. Oman tyttäreni ikäinen pieni tyttö menehtyi rattijuopon ohjaaman auton alle aivan kotimme vieressä. Murhe ja ahdistus on valtava. En mitenkään voi käsittää sitä surua, jonka tytön vanhemmat, perhe ja läheiset joutuvat käymään läpi. Koko naapurustomme myötäelää heidän suruaan vahvasti.

Talossamme asuu monta samanikäistä tyttöä ja liuta muita lapsia. Onnettomuus tuli lähelle meitä kaikkia. Syvä osanottoni kaikille tytön läheisille.

Olen itse yrittänyt käsitellä tapahtunutta lasteni kanssa. Olemme vieneet kynttilöitä tapahtumapaikalle ja puhuneet asiasta. Vain siten voi ahdistusta jotenkin lieventää.

Hallituksen ja eduskunnan vastuulla on kiristää lainsäädäntöä. Ei ole mitenkään oikeustajun mukaista, että rattijuopumuksesta kärähtänyt voi edelleen lähteä liikenteeseen autolla, jossa ei ole alkolukkoa. Itse en myöskään pitäisi liioitteluna alkolukon asettamista kaikkiin autoihin. Suomi on alkoholin ongelmakäytön johtavia maita. Myös lainsäädännön on se tunnustettava.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.