Onnea, suomalaiset!

Ja onnea kaikki varjelemisen arvoinen.

Eläköön itsenäinen ajattelu – vaikka Suomen eduskunta juuri hyväksyikin Suomen Pyhäjoelle suoraan Putinin alaisuudessa toimivan liikelaitos Rosatomin ydinvoimalan.

Onnea jokamiehenoikeus ja suomalainen puhdas luonto, vaikka isot puolueet haluavatkin asettaa kaivos- ja turveyhtiöiden intressit kaiken muun edelle.

Onnea maksuton koulutus – vaikka hallituksen tuoreet esitykset herättivät epäilyksen suomalaisten nuorten mahdollisuudesta maksuttomaan koulutukseen myös tulevaisuudessa – mahdollisuuteen suorittaa kaksoistutkinto, käydä erikoislukio tai pyrkiä lukion jälkeen ammattikouluun.

Onnea sananvapaus, onnea lähikirjastot ja onnea tulevaisuuden toisinajattelijat.
Teitä Suomi tarvitsee enemmän kuin koskaan aikana, jona Suomessa tehdään päätös – ohi Kirjailijaliiton ja Suomen Penin – että Helsingin Kirjamessujen seuravana teemana ja virallisena yhteistyökumppanina on Venäjä – maa, joka polkee surutta omien kansalaistensa, vähemmistöjensä ja muiden maiden kansalaisten sananvapautta ja ihmisoikeuksia.

Eläköön suomalainen sisu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.