Ei rautaa Helsingin rajalle

Vihreät ei halua rautaa Helsingin rajalle, vaikka se ratkaisi esimerkiksi asuntopulan. Tervetuloa Helsinkiin opiskelemaan, töihin tai töitä hakemaan. Meitä muualta tulleita on täällä yli puolet asukkaista. Olemme kaikki tulleet sellaisina kuin olemme. Siksi Helsinki on monimuotoinen ja mukava paikka asua.

Vitsit sikseen. Yksikään puolue ei tietääkseni ole ehdottanut, että Helsinki julistautuisi autonomiseksi ja sulkisi rajansa muulta Suomelta tai oppilaitostensa ovet muualta Suomesta tulevilta nuorilta. Sen sijaan olemme tehneet yhteistyötä kaikkien ympäryskuntien ja muun Suomen kanssa. Helsingin lukioiden ovet ovat auki kaikille nuorille kaikkialta maasta.

Me Vihreät haluamme työtä ja hyvinvointia kaikkialle Suomeen. Vihreiden ajama uusiutuva kotimainen hajautettu energia loisi pysyviä työpaikkoja kaikkialle Suomeen. Ei ole päättäjien asia sanoa, missä ihmiset saavat asua. Ihmiset saavat asua missä tahansa, missä siihen on edellytyksiä. Ajamamme sote-uudistus tähtää siihen, että valtiovalta pystyisi turvaamaan elintärkeät palvelut ihmisille kaikkialla Suomessa. Ilman rakenteellista uudistusta se ei onnistu.

Ihmisten vastakkainasettelu on turhaa. Sen sijaan meidän pitää miettiä, miten takaamme kaikille yhtäläiset mahdollisuudet esimerkiksi opiskella ja kouluttautua asuinpaikasta ja taustasta huolimatta.

Vihreiden ajama perustulo parantaisi ihnisten edellytyksiä tulla toimeen työllään myös kaupunkien ulkopuolella. Uskon, että juuri tästä syystä juuri Keskusta on Vihreiden lisäksi ollut se puolue, joka on pisimpään ymmärtänyt perustulon mahdollisuudet.

Suomen kokoisella maalla ja kansalla ei ole varaa vastakkainasetteluun. Vain kokonaisuutta katsomalla takaamme sen, ettei kukaan jää katvealueelle, syrjään ja hukatuksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.