Lastensuojelun jälkihuollon ikäraja nostettava 25 vuoteen

Tiedote 18.10.2018
Vihreiden Alanko-Kahiluoto: Lastensuojelun jälkihuollon ikäraja nostettava 25 vuoteen

 

Vihreiden kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto on jättänyt tänään eduskunnassa lakialoitteen lastensuojelulain muuttamisesta siten, että lastensuojelun jälkihuollon ikäraja korotettaisiin 25 vuoteen. Nykyisin jälkihuollon päättymisen ikäraja on 21 vuotta.

Jälkihuollon ikärajan nostoa ovat kampanjoineet muun muassa lapsi- ja perhejärjestöt Pelastakaa Lapset, Lastensuojelun Keskusliitto, Sos-Lapsikylä, Ehjä ry ja Perhehoitoliitto ry.

– Nykyinen ikäraja on liian matala, sillä moni nuori on syrjäytymisvaarassa kun lastensuojelun jälkihuolto päättyy. Hyvin onnistuneella lastensuojelun jälkihuollolla voidaan parhaimmillaan turvata nuorille aikuisille sujuva itsenäistyminen aikuisuuteen sekä ennaltaehkäistä nuorten aikuisten syrjäytymistä, Alanko-Kahiluoto perustelee.

Lastensuojelun jälkihuollon palvelut pitävät sisällään muun muassa tukea opintoihin ja työllistymiseen, henkilökohtaista ohjausta ja neuvontaa arjessa selviytymiseen, yhteiskunnan palveluihin ohjaamista, apua asunnon hankkimiseen sekä vertaistukitoimintaa.

– Lastensuojelun asiakkaina olleet nuoret tarvitsevat usein aikuisuuden kynnyksellä tehostettua tukea itsenäisen elämän aloittamiseen. Lastensuojelun jälkihuollon ikärajan nostaminen 25 vuoteen antaisi lastensuojelun ammattilaisille enemmän työkaluja toimia nuorten parhaaksi, Alanko-Kahiluoto toteaa.

Lakialoitteen ovat allekirjoittaneet Vihreiden kansanedustajat. Kaikilla kansanedustajilla on mahdollisuus allekirjoittaa aloite viikon ajan.

 

Lisätietoja:
Outi Alanko-Kahiluoto
puh. 050 512 1727